Massasjeterapi

Ingen kan med sikkerhet si når massasje som terapeutisk form oppstod, men de tidligste eksemplene med bruk av ordet «massasje» i seg, stammer fra Europa på begynnelse av 1800-tallet. I dag er det en allmennkjent behandlingsform som ofte gir svært beroligende effekter og resultater.

Kroppskontakt er et grunnleggende behov og instinkt for oss mennesker. Har man vondt et sted vil de fleste instinktivt ta seg på dette området. Man trykker og holder gjerne for å lindre smerten. Dette er klare indikasjoner på at musklene ikke er helt optimale. Ofte opplever man stivhet i det samme området. Det er ofte i disse tilfellene man oppsøker behandling. En massasjeterapeut kan hjelpe deg i slike situasjoner.

En massasjebehandling utarter seg ofte ved at behandler bearbeider den aktuelle muskelen eller muskelgruppen. Fremgangsmåten varierer ofte ut i fra hvilke(n) muskelgruppe(r) man behandler. Formålet med behandling vil alltid være å lindre smerter, øke sirkulasjonen i området, og generell velvære. Mange opplever dette underveis og etter behandling, stort sett. Massasjeterapi kan være godt eller vondt, dette avhenger av utgangspunktet og hvor hardt behandleren tar i. Dette kan justeres etter pasientens egne ønsker, så klart.

Massasje har også vist seg å ha god effekt på idrettsutøvere som hele tiden utsetter kroppen for fysisk stress. Det kan øke leddbevegelser, blod- og lymfesirkulasjon, og demper smerter fra musklene.

Ta kontakt med Marianne hos Høst Helse om du trenger time eller lurer på noe.

Time kan bestilles på nett her.

På telefon: 94051851

Epost: marianne@hosthelse.no